Siirry pääsisältöön

Viihdyn elämässäni

Olen monta päivää aikonut kirjoittaa päivityksen ja sopivia aiheitakin on vilistänyt päässä. Nyt sitten skippasin aamujoogan ja päätin tarttua toimeen. Ja mitä, pää lyö ihan tyhjää. Tuntuu, että minulle ei ole tapahtunut mitään merkittävää ja ei ole käsillä mitään elämää suurempaa oivallusta. Tällaista se eläkeläisen arki taitaa ollakin. Viihdyn nyt elämässäni.
Oli kiva aloittaa tammikuu, kun kalenteri ammotti tyhjyyttään. Taisi olla ensimmäinen kerta, kun se ei edes ahdistanut. Päivä kerrallaan sinne on täyttynyt tekemistä. Minulla on periaate, että joka päivä on ohjelmassa jotain mukavaa ja mielellään sosiaalista ja/tai kuntoa kohottavaa. Nämä yhdessä toteutuivatkin maanantaina, kun olin ystäväni kanssa vesijuoksemassa. Aika kului siivillä höpöttäessä ja hitaampia mummoja ohitellen. Olemme molemmat entisiä suorittajia ja ehkä hiukan kilpailuhenkisiä. Vesijuoksussakaan ei voi jäädä jonon jatkoksi. Tarinaa riitti vielä pari tuntia kahvilassakin. Vesijuoksu on minulle ihan huippua, koska saan sillä liikaa kertynyttä nestettä liikkeelle.

Ainoa huolenaihe tällä hetkellä on terveys. Olo on vieläkin vähän puolikuntoinen, väsynyt ja yskivä. Tosin en ole ainoa, jolla on todella pitkäkestoinen flunssa päällä. Eilen yritin upottaa taudin rippeitä avantoon. Se ei ole ehkä sydänlääkärin suosituksen mukaista, mutta lempeät löylyt savusaunoissa, pari kastautumista mereen ja jälkihien kuivatus kahvilassa ystävän kanssa on superrentouttavaa.
Sydänasiat ovat tällä viikolla olleet muutenkin pinnalla. Vapaaehtoistyöni sai ehkä ensimmäisen lähtölaukauksen. Kävin Sydänliiton Etelä-Suomen piirin ja Helsingin sydänyhdistyksessä juttelemassa eri vaihtoehdoista. Tarvetta on kovasti sydändigineuvojalle ja vaikka yhdistyksen sivujen päivittäjälle. Olen myös ilmoittautunut heidän kokemusasiantuntijan koulutukseensa. Digineuvojan koulutusviikonloppu on tulossa maaliskuun lopussa. Minulle ihan passeleita hommia ja uskon kontaktin poikivan muitakin digitaalisuuteen liittyviä kehitysjuttuja.

Aloitin tiistaina kuukauden kestävän Astetta ihanamman joogahaasteen, joka toimii verkossa. Joka viikko tulee uusi luento, meditaatio ja aamu- ja iltajoogaharjoitus. Oikein lempeää ja kevyttä. Olen päättänyt tehdäkin tammikuussa enemmän joogaa, mutta toistaiseksi se on jäänyt pariin kertaan. Heinolan eksoottisessa Kunto-Pantterissa olen sen sijaan käynyt ahkerasti. Silti puntari näyttää huolestuttavia lukemia.
Osallistun tänä vuonna Helmetin lukuhaasteeseen, jonka ideana on tutustua 50 uuteen tapaan lukea kirjallisuutta. Pitää lukea kirja, jossa esimerkiksi runo on kirjassa tärkeässä roolissa tai kirja liittyy johonkin peliin. Uskon, että se innostaa tarttumaan kirjoihin, joita ei muuten tulisi luettua. Yhden kirjan piti olla kielletty jossain maassa ja aviomies keksi kirjahyllystä kirjan, joka kertoi Neuvostoliittoon viedyn poliittisen vangin tarinan vuosilta 1944-1953. Olin sen kyllä lukenut joskus nuorena, mutta se oli edelleen yhtä järkyttävä. Osan kirjoista kuuntelen äänikirjana, kun otin Bookbeatin käyttöön. Nyt kuuntelen Risto Siilasmaan kirjaa. Mielenkiintoinen sekin. Kovasti mietin sitä kuunnellessa kaikkia Nokian tarinaa livenä eläneitä tuttuja. Itsekin olin kerran hyvin lähellä työpaikkaa työfysioterapeuttina Nokian Salon tehtaalla. Vatsassa jo kasvava tytär esti sen urapolun ja hyvä niin.

Kohta kiidän lounaalla ex-työkaverin kanssa, jonka seuraa olen jo ehtinyt kaivatakin. Sitten on illalla kiinnostava illallinen, jossa on taas mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin. Huomenna lähdetään miehen kanssa käymään Tallinnassa ja yövytään tällä kertaa vanhassa kaupungissa. Ehkä käyn Kumussa, jos olisi kiinnostavampaa modernia taidetta kuin Tukholman vastaavassa. Pakko muuten kehua uutta kirjastoamme, Oodia. Hienoa arkkitehtuuria, jonka kaupunkilaiset olivat jo ottaneet omaksi olohuoneekseen. Ehkä minäkin kirjoita seuraavan päivitykseni siellä.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Asiakaskokemuksia Valiolta ja leffoista

Hyvä asiakaskokemus Perheeni suosikkijuusto on Oltermanni. Sen säilyttäminen ilmatiiviisti on aina ollut haaste. Muistin, että joskus oli myynnissä erikoiseriä juustoja pyöreässä muovirasiassa. Laitoin Valiolle palautetta, että toivoisin niitä jälleen myyntiin tai muuta vinkkiä säilytykseen. Muissa juustoissa on mm. näppärä tarra sulkemiseen. Meni kolme päivää ja postilaatikossa oli näppärä muovikansi. Loistavaa ja nopeaa reagointia pulmaani.  Oscarin arvoisen elokuvan etsintää Olen taas kuluttanut Finnkinon penkkejä parin leffan verran. Ensin kävin katsomassa Talvisen tarinan, joka on maaginen aikuisten satu. Kuten sadussa aina, tässäkin hyvä voittaa pahan. Pisteitä tulee aina automaattisesti kaikille New Yorkiin sijoittuvile leffoille.  Eilen kävin katsomassa The Monuments Menin. Olin odottanut sitä kovasti nähtyäni trailerin useasti. Ja tietysti George Clooneyta katsoisi pari tuntia mukavassa penkissä karkkeja syöden vaikka still-kuvana. Elokuva ei saanut hyviä arvosteluita kriitiko

Mitä eroa on pohjalaisella naisella ja terroristillä?

No, terroristin kanssa voi neuvotella. Ajattelin kirjoittaa jotain Naistenpäivän kunniaksi ja sitähän ei voi tehdä ilman viittauksia omiin juuriinsa. Pitäisi varmaan kirjoittaa tärkeistä asioista, kuten lapsiavioliitoista, ihmiskaupasta, tyttöjen kouluttamista, perheväkivallan uhreista jne., mutta päätin ottaa henkilökohtaisemman näkökulman. Jotenkin tämä elämänvaihe on sellainen, että en nyt kestä ahdistavia ja raskaita aiheita. Jatkan siis pohjalaisuuden teemalla, koska se on niin voimakkaasti leimannut omaa elämääni naisena.   Perheessämme oli kolme tytärtä, joista minä olen keskimmäinen. Isäni sanoi, että neljän naisen kanssa pärjää, kun pitää lompsan auki ja suun kiinni. Hän kyllä piti hyvin periaatteestaan kiinni. Aina, kun käväisin liikkeessämme, laittoi hän käden takataskussa olevalle lompakolle ja kysyi "Paljonko?". Sanotaan, että isän tapa kohdata tyttärensä, muovaa eniten itsetuntoa. Kyllä sinä olet fiksu tyttö ja pärjäät varmasti elämässä. Ei sinusta koskaan

Sinä pieni urhea nainen

                                                                           Nukkumaan käydessä ajattelen: Huomenna minä lämmitän saunan, pidän itseäni hyvänä, kävelytän, uitan, pesen, kutsun itseni iltateelle, puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen, kehun: Sinä pieni urhea nainen, minä luotan sinuun. Eeva Kilpi Kylläpä on kulunut pitkä aika, yli kaksi kuukautta, kun olen viimeksi kirjoittanut mitään. Olen jo saanut huolestuneita kyselyitä voinnistani. Älkää olko huolissanne. Kaikki on oikein hyvin. Jostain syystä yleinen innostukseni kirjoittamiseen on ollut kateissa.  Joulu sujui varsin perinteisesti mökillä, mutta aiottua pienemmällä kokoonpanolla. Uusi vuosi vietettiin tuttavien luona Rukalla ja sieltä ajeltiin Lapin maisemia ihaillen Äkäslompoloon. Viikko tarjosi vaihtelevia säitä, kuten usein tammikuussa. Olen käynyt Ylläksellä 44 vuotta ja oli varmaan ensimmäinen kerta, kun tunturin huipulla oli tyyntä. Alkuviikosta inversio oli voimakas ja se aiheutti suuret lämpötilan vaihtelut.