Siirry pääsisältöön

Oma koti kullan kallis

Uudessa kodissamme on yksi paha vika. Sieltä ei huvittaisi lähteä minnekään ja koko ajan on sellainen Ikea-mainos -fiilis; ihana olla kotona. Pikkuisen on vielä laitettavaa, mutta nyt vedetään hteken henkeä. Taulut odottivat edellisessäkin kodissa kiltisti lattialla pinoissa muutaman kuukauden.

Viime viikonloppuna pidimme täällä jo ensimmäiset juhlat. Kolmas lapsenlapseni sai nimen Vilda ja sitä juhlittiin Suomen suvun kesken. Aiemmin Vilda oli jo Ruotsissa juhlittavana. Juhlat alkoivat dramaattisesti, kun vauva jäi äitinsä kanssa hissiin jumiin liki puoleksi tunniksi. Vildalla oli eväät mukana, mutta hississä olivat myös suurin osa juhlatarjoiluista.

Tuli taas mieleen, että juhlia on ihan liian harvoin. Niitä on kiva suunnitella ja perheessä on monta kokkaamisesta innostunutta. Oli myös ihana vaalia perinteitä. Vilda käytti isoäitini 115 vuotta vanhaa kastemekkoa, jossa kaikki suvun jäsenet on kastettu. Näin hänet liitettiin osaksi sukua viidennen sukupolven edustajana. Olin niin kiitollinen, että sain kokea tuon hetken. Oma puheeni meinasikin mennä kyynelten puolelle.

Itsenäisyyspäivänä olimme Linnassa juhlimassa ja erityisen hienon siitä teki 100-vuotias Suomi. Jaksoin oikein hyvin koko illan, kun otin kunnon virolaiset hevoslääkkeet. Kuumakaan ei ollut peruukista huolimatta. Se oli oikeastaan aika kätevä ratkaisu. Illan aikana tuli toivotettua Hyvää itsenäisyyspäivää ainakin kolmesataa kertaa. Ainoastaan jalat olivat lopussa niin muussia, vanhoista korkkareista huolimatta, että illan viimeinen letkajenkka jäi väliin.

Flunssa on piinannut sitkeästi ja toissapäivänä taivuin vihdoin kolmen viikon jälkeen ja kävin hakemassa kuurin poskiontelotulehdukseen. Nyt on olo paljon parempi, mutta kunnonkohotus pitää aloittaa alusta. Aamupäivisin jaksaa juosta asioilla ja kävin jopa kuntosalilla ensimmäisen kerran kuukauteen. Iltapäivällä tuleekin sitten noutaja ja on pakko ottaa kunnon päiväunet.

Huomenna minulla on tapaaminen työterveyslääkärin kanssa ja pohditaan työhön palaamista. Sairasloma loppuu vuodenvaihteessa. Kävin tänään pitkästä aikaa töissä ja oli niin ihanaa nähdä työkavereita. Pelkästään heidän hyvän seuran takia voisin palata vaikka heti huomenna. On todella vaikeaa päättää, mikä olisi järkevintä. Pitkittynyt flunssa pilasi kaiken. En nyt tiedä, mikä on kuntoni ja sydämen todellinen tilanne. Paremman kuvan tilanteesta saan vasta joulun välipäivinä, kun minulla on kardiologin tapaaminen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Asiakaskokemuksia Valiolta ja leffoista

Hyvä asiakaskokemus Perheeni suosikkijuusto on Oltermanni. Sen säilyttäminen ilmatiiviisti on aina ollut haaste. Muistin, että joskus oli myynnissä erikoiseriä juustoja pyöreässä muovirasiassa. Laitoin Valiolle palautetta, että toivoisin niitä jälleen myyntiin tai muuta vinkkiä säilytykseen. Muissa juustoissa on mm. näppärä tarra sulkemiseen. Meni kolme päivää ja postilaatikossa oli näppärä muovikansi. Loistavaa ja nopeaa reagointia pulmaani.  Oscarin arvoisen elokuvan etsintää Olen taas kuluttanut Finnkinon penkkejä parin leffan verran. Ensin kävin katsomassa Talvisen tarinan, joka on maaginen aikuisten satu. Kuten sadussa aina, tässäkin hyvä voittaa pahan. Pisteitä tulee aina automaattisesti kaikille New Yorkiin sijoittuvile leffoille.  Eilen kävin katsomassa The Monuments Menin. Olin odottanut sitä kovasti nähtyäni trailerin useasti. Ja tietysti George Clooneyta katsoisi pari tuntia mukavassa penkissä karkkeja syöden vaikka still-kuvana. Elokuva ei saanut hyviä arvosteluita kriitiko

Mitä eroa on pohjalaisella naisella ja terroristillä?

No, terroristin kanssa voi neuvotella. Ajattelin kirjoittaa jotain Naistenpäivän kunniaksi ja sitähän ei voi tehdä ilman viittauksia omiin juuriinsa. Pitäisi varmaan kirjoittaa tärkeistä asioista, kuten lapsiavioliitoista, ihmiskaupasta, tyttöjen kouluttamista, perheväkivallan uhreista jne., mutta päätin ottaa henkilökohtaisemman näkökulman. Jotenkin tämä elämänvaihe on sellainen, että en nyt kestä ahdistavia ja raskaita aiheita. Jatkan siis pohjalaisuuden teemalla, koska se on niin voimakkaasti leimannut omaa elämääni naisena.   Perheessämme oli kolme tytärtä, joista minä olen keskimmäinen. Isäni sanoi, että neljän naisen kanssa pärjää, kun pitää lompsan auki ja suun kiinni. Hän kyllä piti hyvin periaatteestaan kiinni. Aina, kun käväisin liikkeessämme, laittoi hän käden takataskussa olevalle lompakolle ja kysyi "Paljonko?". Sanotaan, että isän tapa kohdata tyttärensä, muovaa eniten itsetuntoa. Kyllä sinä olet fiksu tyttö ja pärjäät varmasti elämässä. Ei sinusta koskaan

Sinä pieni urhea nainen

                                                                           Nukkumaan käydessä ajattelen: Huomenna minä lämmitän saunan, pidän itseäni hyvänä, kävelytän, uitan, pesen, kutsun itseni iltateelle, puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen, kehun: Sinä pieni urhea nainen, minä luotan sinuun. Eeva Kilpi Kylläpä on kulunut pitkä aika, yli kaksi kuukautta, kun olen viimeksi kirjoittanut mitään. Olen jo saanut huolestuneita kyselyitä voinnistani. Älkää olko huolissanne. Kaikki on oikein hyvin. Jostain syystä yleinen innostukseni kirjoittamiseen on ollut kateissa.  Joulu sujui varsin perinteisesti mökillä, mutta aiottua pienemmällä kokoonpanolla. Uusi vuosi vietettiin tuttavien luona Rukalla ja sieltä ajeltiin Lapin maisemia ihaillen Äkäslompoloon. Viikko tarjosi vaihtelevia säitä, kuten usein tammikuussa. Olen käynyt Ylläksellä 44 vuotta ja oli varmaan ensimmäinen kerta, kun tunturin huipulla oli tyyntä. Alkuviikosta inversio oli voimakas ja se aiheutti suuret lämpötilan vaihtelut.