Siirry pääsisältöön

Kello neljä ja valtakunnassa kaikki hyvin

Sain eilen viimeisen piikin ja taas pari kunnon kortisonisannosta, jotka vievät yöunet. Viime yönä taisin torkahtaa vasta neljän jälkeen ja taas tässä kukutaan pirteänä samoihin aikoihin. Yössä menee yksi kirja ja sitten ehtii tehdä vielä, jos jonkinlaisia rentoutumis- ja henkistymisharjoitteita. Ja olo on edelleen pirteä. Itselle tästä tulee vähän stressiä, kun sydämelleni pitkät, paulautavat unet olisivat tärkeitä. 

Ulkona on kaunis tähtitaivas ja huomenna voi nukkua, vaikka koko päivän, kun on sadetta luvassa. Päätin siis nousta ylös, keittää hunajaiset teet ja kirjoittaa blogia. Kylläpä tee ja voilievät maistuvat yöllä hyviltä! Hetken jo harkitsin, että aloitan leipomaan kaalipiirakkaa, mutta se ehkä herättäisi jopa koiran. 

Siitä aasinsilta ruokaan, kaaliin ja sen terveellisyyteen. Ostin keskikokoisen kaalin ja siitä on jo tehty coleslowta ja kaalikeittoa ja vielä riittää kaalipiirakkaan. Mahtavat terveysvaikutukset ja on edullista ja maistuvaa. Pitäisi opetella vielä itse hapattamaan.

Ruokavalio on jatkuvaa taitelua hyvä ja huonon välillä

Viime aikoina olen törmänyt paljon ravinnon vaikutuksiin eri sairauksien ehkäisyssä ja parantamisessa. Yritän syödä monipuolisesti ja terveellisesti. Käytän lisäravinteita ja puhtaita, parhaita raaka-aineita ja valmistamme ruuat alusta alkaen itse. Toisaalta rakastan pastaa, pullaa ja karkkia ja niistä on edes tällaisessä tilanteessa vaikea päästää irti. Ehkä juuri siksi. 

Lohturuokaa. Pistospäivänä palkitsen itseni hyvällä pullalla (läskimakkaraan on kivempi pistää) ja sitten muina päivinä saa tsemppikarkkeja. Joka päivä pidän huolen riittävästä määrästä kasviksia ja hedelmistä. Aamu alkaa Gelfiluksilla parantamaan vastutstuskykyä sekä hyvällä shotilla tyrnimehua. Marjoja pitää myös saada päivittäin. Luomuvaihtoehto eksyy aina koriin, kun se on taloudellisesti järkevää. Viimeksi luomusitruuna maksoi neljä kertaa enemmän ja vaihtui tavalliseen. Elämä on siis vaihtoehtoja jo ruokakaupassa. 

Vielä en ole edes mentaalisesti ole ollut lähellä siirtyä esimerkiksi raakaravintoon, jolla yksi rouva on parantanut syöpänsä. Hän ei käytä edes hedelmiä ja marjoja niiden  sisältämän sokerin vuoksi. Minullakin olisi fyysiset ja ajalliset mahdollisuudet radikaaliin ruokaremonttiin, mutta, miksi se on niin vaikeaa. Tyttäreni on ollut tässä hyvä edelläkävijä ja siirtynyt paleo-diettiin ja tulokset ovat olleet hyvät. Kun vain itse pystyisi samaan. Sivusta seuranneena sekin vaatii energia ja mielikuvitusta ainakin alussa.

Kateellinen viikko
Tällä viikolla olisin voinut mennä jonnekin kateellisten ryhmäistuntoon ja kertoa omalla vuorolla, että 'Olen Tiina ja olen kateellinen.' Olo on ollut viikolla ihan ok, mutta silti olen vähän ryvennyt ja säälinyt itseäni. Miksi muut saavat käydä töissä? Miksi minun kalenrissani on vain varauksia, joissa joku iskee terävällä piikillä? Mitä maksaisinkaan lentomatkasta ihan minne vain? Tai vain puolentoista tunnin joogatunnista tai kunnon kuntosalitreenistä? Aina on ollut jaksamisen kannalta tärkeää, että kalenteriin on merkitty jotain kivaa, mitä odottaa. Nyt siellä ei ole mitään kivaa, koska sellaisten suunnittelu on hoitojen etenemisen kannalta hankalaa. Aina ei lohduta, että sitten joskus.

Ei kateellinen
Mikäänhän ei lohduta joskus paremmin kuin tajuaminen, että jollain menee vielä huonommin. Käyn kirjastossa lukemassa paljon aikakausilehtiä ja joka lehdessä on pari, hienoa selviytymistarinaa. Tälle viikolle osui parin miehen tarinat taistelusta kaulan ja nielun syöpiä vastaan. Tajusin, että omat hoitoni ja niistä selviäminen ovat toistaiseksi lastenleikkiä verrattuna näihin kirurgisiin toimenpiteisiin ja kuukausien tuomiin hoitojaksoihin sairaalassa kanyyliruokinnassa. Kivut ja kärsimykset ovat silloin ihan omaa luokkaansa. Minulla on konkreettisesti vain sydänsuruja ja joskus sydän pamppailee liikaa ja repii kuin kuin nuorena ensirakkauksien tuskassa. Pystyn kuitenkin elämään kotoa, omaa hidastetty elämääni.

Johtopäätös?
Minullahan menee keskimäärin hyvin ja saan Suomen parasta hoitoa. Kelenteriin pitäisi saada mukaviakin merkintöjä hyvin ystävien seurassa, jotka voivat tuoda tuulahduksia 'oikeasta' elämästä'. 

Nyt yritän tavoitella kiireistä Nukkumattia uudemman kerran. Taisi erehtyä vain vuorostaan. 

Levolle laske luojani,
Jos sijaltain en nousisi,
Taivaaseen ota tykösi.


Kommentit

  1. Toivotaan, että nukkumatti saapui ja pääsit pamppailevan kaverisi kanssa lepäämään. Ihmettelin muuten aina pienenä, että miksi iltarukouksessa oli sika...jos sijaltain en nousisi;). Ja on totta, että kalenterissa pitäisi olla aina jotain kivaa, mitä odottaa. Minun kalenterissa on nyt merkintä "Vain elämää" - konsertti 28.12. ja onhan siellä kaikkea pienempää kivaa jo ennen sitä.

    VastaaPoista
  2. Jos jotain hyvää pitää sanoa tuosta yövalvomisestasi, niin ainakin me saadaan paljon lukemista, kun sulla tuntuu olevan sanainen arkku parhaimmillaan yöaikaan!

    Ninni, viime vuonna samainen konsertti oli ainakin tos hyvä!! Käytiin äidin ja Veeran kanssa katsastamassa :)

    VastaaPoista
  3. Nyt vasta luin tämän postauksen kun oli meidän matkan takia jäänyt välistä.

    Välillä tosiaan tulee vastaan näitä tarinoita miten raakaravinnosta joku on löytänyt "parannuksen" syöpään. Mutta olisihan se aika suuri muutos. Ehkä siinä pitää pohtia sitä, että onko sen mukanaan tuomat uhraukset sen mahdollisesti mukanaan tuomien hyötyjen arvoisia. Hyvä puoli on se, että jos sellaisesta kiinnostuu niin netin kautta löytyy paljon reseptejä ja inspiraatiota.

    Tähän liittyen, törmäsin tänään facebookissa seuraavaan: http://www.studio55.fi/tastapuhutaan/article/syopasairas-sai-kuolemantuomion---parantui-kolmessa-viikossa-juotuaan-luonnonlaaketta/126936

    Aika mielenkiintoinen juttu...

    -Veera-

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Asiakaskokemuksia Valiolta ja leffoista

Hyvä asiakaskokemus Perheeni suosikkijuusto on Oltermanni. Sen säilyttäminen ilmatiiviisti on aina ollut haaste. Muistin, että joskus oli myynnissä erikoiseriä juustoja pyöreässä muovirasiassa. Laitoin Valiolle palautetta, että toivoisin niitä jälleen myyntiin tai muuta vinkkiä säilytykseen. Muissa juustoissa on mm. näppärä tarra sulkemiseen. Meni kolme päivää ja postilaatikossa oli näppärä muovikansi. Loistavaa ja nopeaa reagointia pulmaani.  Oscarin arvoisen elokuvan etsintää Olen taas kuluttanut Finnkinon penkkejä parin leffan verran. Ensin kävin katsomassa Talvisen tarinan, joka on maaginen aikuisten satu. Kuten sadussa aina, tässäkin hyvä voittaa pahan. Pisteitä tulee aina automaattisesti kaikille New Yorkiin sijoittuvile leffoille.  Eilen kävin katsomassa The Monuments Menin. Olin odottanut sitä kovasti nähtyäni trailerin useasti. Ja tietysti George Clooneyta katsoisi pari tuntia mukavassa penkissä karkkeja syöden vaikka still-kuvana. Elokuva ei saanut hyviä arvosteluita kriitiko

Mitä eroa on pohjalaisella naisella ja terroristillä?

No, terroristin kanssa voi neuvotella. Ajattelin kirjoittaa jotain Naistenpäivän kunniaksi ja sitähän ei voi tehdä ilman viittauksia omiin juuriinsa. Pitäisi varmaan kirjoittaa tärkeistä asioista, kuten lapsiavioliitoista, ihmiskaupasta, tyttöjen kouluttamista, perheväkivallan uhreista jne., mutta päätin ottaa henkilökohtaisemman näkökulman. Jotenkin tämä elämänvaihe on sellainen, että en nyt kestä ahdistavia ja raskaita aiheita. Jatkan siis pohjalaisuuden teemalla, koska se on niin voimakkaasti leimannut omaa elämääni naisena.   Perheessämme oli kolme tytärtä, joista minä olen keskimmäinen. Isäni sanoi, että neljän naisen kanssa pärjää, kun pitää lompsan auki ja suun kiinni. Hän kyllä piti hyvin periaatteestaan kiinni. Aina, kun käväisin liikkeessämme, laittoi hän käden takataskussa olevalle lompakolle ja kysyi "Paljonko?". Sanotaan, että isän tapa kohdata tyttärensä, muovaa eniten itsetuntoa. Kyllä sinä olet fiksu tyttö ja pärjäät varmasti elämässä. Ei sinusta koskaan

Hyvä ruoka, hyvä seura, parempi mieli

Taas on tullut kristallinkirkkaasti selväksi, että yksin matkustamisessa ehdottomasti tylsintä on ruokailu. Toki voisin mennä Burger Kingiin, mutta haluan syödä hyvin ja täällä se on mahdollista. Se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Tänään tuli pari kertaa oikein paha mieli siitä, kun huomaa tällaisen keski-ikäisen yksin ruokailevan olevan ravintoloille ei toivottu. Ja ymmärrän sen täysin. Pääsin illalla istumaan suositun italialaisen ravintolan terassille yksin neljän hengen pöytään ja silmien edessä oli koko ajan jonottamassa kahden, kolmen ja neljän hengen seurueita. Oikein tunsin, kuinka tarjoilijaa otti päähän. Toki olisin voinut ottaa pöytääni jonkun pariskunnan, mutta se ei ole täällä tapana. Tilasin nopeasti ja söin nopeasti. Päivällä oli vähän sama juttu. Etsin mukavaa rantaravintolaa syödäkseni vihdoinkin puuhiilillä paistettuja herkkuja. Olipa vaikea saada pöytää. Tarjoilijat katsoivat ohi ja antoivat pöydän tyttöporukoille.  Täällä on ollut pyhäpäivät torstais