Siirry pääsisältöön

Borta bra men hemma bäst

Tänään olen taas laskeutunut arkeen viikon reissujen jälkeen. Kirjoittelen tätä Hyksin Päiväsairaalassa, jossa olen pitkästä aikaa luuaineen tiputuksessa. Siitä onkin kaksi kuukautta, kun viimeksi kävin täällä. Aineen tarkoitus on estää kortisonin sivuvaikutuksena tapahtuvaa luiden haurastumista. Tänne on aina mukava tulla, kun henkilökunta on niin ystävällistä. 

Mielenkiintoinen Madrid
Madridin matka tyttärien kanssa sujui hienosti ja kaupunki yllätti positiivisesti. Madrid on kaunis ja helposti haltuun otettavissa. Tutustuimme ensin kaupunkiin turistibussilla, joka kiersi kaikki tärkeimmät nähtävyydet. 


Madrid tarjoaa kulttuurinnälkäisille lukuisia tasokkaita taidenäyttelyitä mm. 8000 taideteoksen Pradon. Euroopan isoin kuninkaanlinna oli erittäin kaunis ja mielenkiintoinen kohde. Parasta oli kuitenkin vaeltelu vanhan kaupungin kujilla pistäytyen aina välillä tunnelmallisiin Tapas-baareihin.


Madrid oli meille hyvää ruokaa arvostaville loistava kohde. Olin etukäteen bongannut Tripadivisorista kolme ravintolaa hotellimme lähistöltä. Yksi näkyikin suoraan ikkunastamme. 


Kaksi kolmesta (kuvien ravintokat) osoittautuivat hyviksi ja kolmas oli ok. 


Parhaan kulinaristisen elämyksen tarjosi kuitenkin kauppahalli Mercado del San Miguel. Siellä on parikymmentä erilaisia tapaksia myyviä pystybaareja. Niistä sitten kokosimme loistavan lounaan hyvän viinin kera.

 
Yksi päivä pyhitettiin shoppailulle. Onnistuimme siinä mainiosti ja teimme paljon hyviä ostoksia. Saldo oli 4 mekkoa, 5 housut, 15 puseroa....


Sunnuntaina kävimme isolla kirpputorilla, joka oli levittäytynyt yhden kaupunginosan kujille. Väkeä oli valtavasti ja pidimme tiukasti laukuistamme kiinni. Varkaiden vaara toteutui kuitenkin yllättäen vaateliikkeessä, jossa yksi nuoripari avasi ensin salakavalasti Oonan laukun vetoketjun ja sitten seurasi häntä ja hivutti sieltä ulos lompakon. Sillä hetkellä Oona kuitenkin havahtui ja mies pudotti lompakon maahan ja muka 'löysi' sen. Näppärää. Onneksi isoimmat setelit ja kortit olivat vaatteiden alla vyöpussissa.


 Lentomatkat sujuivat ihan hyvin. Käytin jälleen suojaa kasvojen edessä, vaikka se kerääkin katseita. Voin koko matkan hyvin ja jaksoin kävellä sopivaa shoppailuvauhtia. 

Piipahdus Rukalla
Madridin jälkeen vaihdoin vain lämpimämmät vaatteet laukkuun ja ajelimme Rukalle ystäviemme luokse. Olin haaveillut, että kokeilisin laskettelua, mutta säiden herra päätti toisin. Pieni kävely koiran kanssa oli jo melkein liikaa pakkasessa ja tuulessa. Ystävämme on huippukokki ja elämä meni siellä ihan herkutteluksi. Nautimme muikkuja, blinejä, ankkaa, juustofondueta, taskuravun saksia ja poron kieltä. 


Olympiahuumaa
Olen seurannut olympialaisia melko tiiviisti. Harmittavasti hienoimmat mitalit hiihdettiin juuri, kun istuimme lentokoneessa. Ehkä se oli sydämelleni parasta. Iloisin olin Sami Jauhojärven mitalista. Harvoin ovat Suomen miehet tarjonneet niin paljon tunteikkaita haastatteluita kuin viime päivinä. Urheilijat toimivat hyvänä esimerkkinä, että myös herkkiä tunteita voi ja saa näyttää. 

Maaliskuun teema?
Helmikuussa kyykättiin ja nyt mietitään maaliskuun liikunnallista teemaa. Ehkä se on yhdellä jalalla seisominen muutaman minuutin kerrallaan. Harkitsen myös makeetonta ja minimalistista maaliskuuta. Matkustamisen ja shoppailujen jälkeen voisin yrittää olla mahdollisimman säästäväinen ja vinguttaa korttia mahdollisimman vähän. Makeeton maaliskuu vaatii kovasti itsekuria ja olen toistaiseksi olllut itselleni armollinen ja syönyt karkkia lähes joka päivä. Liekö tuo nyt tässä elämäntilanteessa niin vaarallista?

Kommentit

  1. Kiitos ihanasta reissusta mami! V päättääkin sitten seuraavan kohteen :)

    VastaaPoista
  2. Mitä herkkuja:). Mun pitää kyllä joskus tunkea itseni väkisin mukaan teidän kulinaristisille naisten reissuille;)

    VastaaPoista
  3. Tervetuloa Ninni mukaan seuraavalle reissulle. Lähtiskö Imppu ja mummikin? ;)

    Reissukohde-ehdotuksia: Kroatia, Mallorca, Norjan rannikko, Skotlanti tai Istanbul!

    -v-

    VastaaPoista
  4. Ei voida lähteä tyttöjen reissulle Norjan rannikolle, koska Jamo änkeis ittensä varmasti mukaan virvelinsä kanssa.

    Oona

    VastaaPoista
  5. Kroatia ja Skotlanti kuulostavat ainakin houkuttelevilta:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Asiakaskokemuksia Valiolta ja leffoista

Hyvä asiakaskokemus Perheeni suosikkijuusto on Oltermanni. Sen säilyttäminen ilmatiiviisti on aina ollut haaste. Muistin, että joskus oli myynnissä erikoiseriä juustoja pyöreässä muovirasiassa. Laitoin Valiolle palautetta, että toivoisin niitä jälleen myyntiin tai muuta vinkkiä säilytykseen. Muissa juustoissa on mm. näppärä tarra sulkemiseen. Meni kolme päivää ja postilaatikossa oli näppärä muovikansi. Loistavaa ja nopeaa reagointia pulmaani.  Oscarin arvoisen elokuvan etsintää Olen taas kuluttanut Finnkinon penkkejä parin leffan verran. Ensin kävin katsomassa Talvisen tarinan, joka on maaginen aikuisten satu. Kuten sadussa aina, tässäkin hyvä voittaa pahan. Pisteitä tulee aina automaattisesti kaikille New Yorkiin sijoittuvile leffoille.  Eilen kävin katsomassa The Monuments Menin. Olin odottanut sitä kovasti nähtyäni trailerin useasti. Ja tietysti George Clooneyta katsoisi pari tuntia mukavassa penkissä karkkeja syöden vaikka still-kuvana. Elokuva ei saanut hyviä arvosteluita kriitiko

Mitä eroa on pohjalaisella naisella ja terroristillä?

No, terroristin kanssa voi neuvotella. Ajattelin kirjoittaa jotain Naistenpäivän kunniaksi ja sitähän ei voi tehdä ilman viittauksia omiin juuriinsa. Pitäisi varmaan kirjoittaa tärkeistä asioista, kuten lapsiavioliitoista, ihmiskaupasta, tyttöjen kouluttamista, perheväkivallan uhreista jne., mutta päätin ottaa henkilökohtaisemman näkökulman. Jotenkin tämä elämänvaihe on sellainen, että en nyt kestä ahdistavia ja raskaita aiheita. Jatkan siis pohjalaisuuden teemalla, koska se on niin voimakkaasti leimannut omaa elämääni naisena.   Perheessämme oli kolme tytärtä, joista minä olen keskimmäinen. Isäni sanoi, että neljän naisen kanssa pärjää, kun pitää lompsan auki ja suun kiinni. Hän kyllä piti hyvin periaatteestaan kiinni. Aina, kun käväisin liikkeessämme, laittoi hän käden takataskussa olevalle lompakolle ja kysyi "Paljonko?". Sanotaan, että isän tapa kohdata tyttärensä, muovaa eniten itsetuntoa. Kyllä sinä olet fiksu tyttö ja pärjäät varmasti elämässä. Ei sinusta koskaan

Sinä pieni urhea nainen

                                                                           Nukkumaan käydessä ajattelen: Huomenna minä lämmitän saunan, pidän itseäni hyvänä, kävelytän, uitan, pesen, kutsun itseni iltateelle, puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen, kehun: Sinä pieni urhea nainen, minä luotan sinuun. Eeva Kilpi Kylläpä on kulunut pitkä aika, yli kaksi kuukautta, kun olen viimeksi kirjoittanut mitään. Olen jo saanut huolestuneita kyselyitä voinnistani. Älkää olko huolissanne. Kaikki on oikein hyvin. Jostain syystä yleinen innostukseni kirjoittamiseen on ollut kateissa.  Joulu sujui varsin perinteisesti mökillä, mutta aiottua pienemmällä kokoonpanolla. Uusi vuosi vietettiin tuttavien luona Rukalla ja sieltä ajeltiin Lapin maisemia ihaillen Äkäslompoloon. Viikko tarjosi vaihtelevia säitä, kuten usein tammikuussa. Olen käynyt Ylläksellä 44 vuotta ja oli varmaan ensimmäinen kerta, kun tunturin huipulla oli tyyntä. Alkuviikosta inversio oli voimakas ja se aiheutti suuret lämpötilan vaihtelut.